Ο άτυχος άντρας είχε βρεθεί κατακρεουργημένος μέσα στο σπίτι του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που ήδη βρίσκονται στην Ασφάλεια Κατερίνης κι ανακρίονται. Το ζευγάρι ομολόγησε την στυγερή δολοφονία του 67χρονου συνταξιούχου υδραυλικού.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Γεωργιανό και μία 30χρονη Ρωσίδα. Οι δράστες υπέδειξαν στους αστυνομικούς ένα φρεάτιο μέσα στο οποίο είχαν πετάξει το μαχαίρι του εγκλήματος, με το οποίο είχαν κατασφάξει με περισσότερες από δέκα μαχαιριές στην κοιλιά και άλλα μέρη του σώματός του τον άτυχο ηλικιωμένο, για να αρπάξουν όλα κι όλα… 40 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα και δύο κινητά. Ένα από τα κλεμμένα κινητά βρέθηκε πεταμένο στο ίδιο φρεάτιο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 30χρονη ήταν αυτή που διέρρηξε το σπίτι του θύματος για να κλέψει και, όταν ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, άρχισε να τον χτυπάει με το μαχαίρι! Ο συνεργός της, που περίμενε απ’ έξω, πήρε το μαχαίρι και συνέχισε εκείνος να μαχαιρώνει τον 67χρονο. 

Μετά, το ζευγάρι βρήκε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος και διέφυγε με αυτό. Το όχημα βρέθηκε φλεγόμενο λίγη ώρα αργότερα στον περιφερειακό δρόμο της Κατερίνης, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε καμμένο και το δεύτερο κινητό που είχαν κλέψει. Από τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί έμαθαν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, πήγαν στο σπίτι του και τον βρήκαν δολοφονημένο. 

Παρά την προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δολοφόνοι άφησαν πίσω τους στοιχεία που οδήγησαν την Ασφάλεια στον εντοπισμό τους. Μετά την ομολογία τους, αναμένεται να οδηγηθούν ίσως και σήμερα, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης με βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, κλοπή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Tags: