Η Ελλάδα ανακάμπτει αλλά οφείλει να μειώσει την έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Η Ελλάδα ανακάμπτει αλλά οφείλει να μειώσει την έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, περιλαμβανομένης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο, δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΔΝΤ σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια του ελληνικού τραπεζικού χώρου.

Ο Αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε ότι ο η χώρα είναι στη σωστή τροχιά για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1,75% φέτος και η επίτευξη του ανίστοιχου στόχου (3,5%) για το 2018 θα αποτελέσει αντικείμενο (μεταξύ άλλων) της τρίτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις εξήγησε ότι δεν θέλει να επεκταθεί στο ζήτημα των τραπεζών καθώς, όπως είπε υπάρχουν πολύ πιο πιεστικά θέματα, αλλά σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να μειώσει τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς μηχανισμός στο ελληνικό πρόγραμμα και η ΕΕ αναπτύσσει ταυτόχρονα ένα κοινοτικό μηχανισμό για το ίδιο θέμα.

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top