"Εγκεφαλικά" από τα εκκαθαριστικά- Πλησιάζει στο τέλος η προθεσμία για την υποβολή της φετινής δήλωσης

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι πολύ φουσκωμένα λόγω των επιβαρύνσεων που περιλαμβάνουν- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Εκτός από τον καύσωνα, οι φορολογούμενοι, κυρίως όσοι είχαν και μπλοκάκι, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καυτά εκκαθαριστικά της εφορίας.

Όπως εξήγησε ο οικονομικός συντάκτης, Σπύρος Δημητρέλης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR:

"Πλησιάζει στο τέλος η προθεσμία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης και κορυφώνεται και το άγχος  των φορολογούμενων από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης που βλέπουν στο taxis".

"Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι πολύ φουσκωμένα λόγω των επιβαρύνσεων που περιλαμβάνουν. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Φορολογούμενος έχει εισόδημα από μισθούς 25.000 και από μπλοκάκι άλλες 20.000. Με το περσινό εκκαθαριστικό πλήρωσε φόρο 9.630 ευρώ και με το φετινό καλείται να πληρώσει 13.101 ευρώ, δηλαδή περίπου 3.500 περισσότερα.

Ακόμη όμως και όσοι έκλεισαν το μπλοκάκι για να γλιτώσουν από τα χαράτσια αναγκάζονται να πληρώσουν προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και να περιμένουν την επιστροφή της, όταν και αν επιστραφεί από το δημόσιο" κατέληξε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top