Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Τον Αύγουστο χάθηκαν 16.000 θέσεις εργασίας!

Απογοητευμένοι νέοι μίλησαν στο Star

​Μαύρα είναι τα μαντάτα για την ανεργία στη χώρα μας, σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη. Τον Αύγουστο, που θεωρείται ο μήνας με την μεγαλύτερη κατά κανόνα εποχική απασχόληση χάθηκαν πάνω από 16.000 θέσεις εργασίας, ενώ όσοι νέοι βρίσκουν δουλειά αναγκάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις να εργαστούν σε αντικείμενο που δεν έχει καμία σχέση με τις σπουδές και τις φιλοδοξίες τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 22χρονης κοπέλας, η οποία μίλησε στην κάμερα του Star για τον αγώνα της να βρει δουλειά και τις "εκπτώσεις" στα όνειρα της, πο�� αναγκάστηκε να κάνει, για να επιβιώσει. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, έψαχνα για 8ωρο δεν έβρισκα και βρήκα πεντάωρο σε καφετέρια. Τα χρήματα είναι περίπου στο 4ωρο-5ωρο, 400-500 ευρώ το μήνα», είπε μεταξύ άλλων.

Και δεν είναι η μόνη! Με αυτά τα χρήματα και με δουλειές part time έχουν συμβιβαστεί και πολλά ακόμη νέα παιδιά.

Το 50% των νέων προσλήψεων που έγιναν τον Αύγουστο ήταν είτε υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης, είτε αφορούσε εργασία εκ περιτροπής, μόνο δηλαδή μερικές ημέρες την εβδομάδα.

Δυστυχώς οι εργατολόγοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι, και εκτιμούν ότι θα χειροτερέψει περισσότερο η κατάσταση από τον Οκτώβριο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Ας είναι καλά ο Τουρισμός! Μικρή μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top