Αναζητώντας φθηνότερες τιμές: Το 95% των Ελλήνων που αγοράζει online επιλέγει ξένα e-shops!

Τα πρωτεία έχουν το Ηνωμένο Βασιλείο και η Κίνα

Αναζητώντας φθηνότερες τιμές: Το 95% των Ελλήνων που αγοράζει online επιλέγει ξένα e-shops!

Στα ξένα e-shops έχουν στραφεί οι Έλληνες προκειμένου να αγοράζουν προϊόντα που επιθυμούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που θα έβρισκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Paypal και της GfK, το 95% των Ελλήνων online καταναλωτών πραγματοποιεί αγορές σε ξένα e-shops!

Το Ηνωμένο Βασίλειο προτιμάται από τους περισσότερους Έλληνες online αγοραστές: το 54% των e-shoppers που κάνει διασυνοριακές αγορές, έχει αγοράσει είδη από εκεί. Άλλοι προορισμοί διασυνοριακών αγο��ών είναι: η Κίνα (47%), οι ΗΠΑ (34%) και η Γερμανία (21%).

Από την έρευνα προκύπτει πως ο κύριος λόγος για αγορές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, και τη Γερμανία είναι οι καλύτερες τιμές στα προϊόντα, (27%, 22% και 22% αντίστοιχα), ακολουθούμενος από την πρόσβαση σε είδη μη διαθέσιμα στη χώρα τους, καθώς και την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων.

Όσον αφορά στην Κίνα, οι αγοραστικές αποφάσεις επίσης βασίζονται κυρίως στις καλύτερες τιμές: αυτό αποτελεί το βασικό κίνητρο για το 72% των Ελλήνων online καταναλωτών που ψωνίζουν από τη χώρα αυτή.

Το 35% δεν το απασχολεί που είναι η βάση της εταιρείας, αρκεί να πρόκειται για αξιόπιστο και αναγνωρισμένο έμπορο, ενώ το 23% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται στην τιμή εάν το συνολικό κόστος είναι καλό, δεν έχουν δεύτερες σκέψεις για τις αγορές τους, ακόμα και αν ο έμπορος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες στρέφονται σε online αγορές από το εξωτερικό κυρίως για να αγοράσουν είδη ένδυσης (41%), καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη (31%), κοσμήματα και ρολόγια (17%). Ωστόσο, άλλες κατηγορίες, όπως τα ψηφιακά αγαθά ή τα ταξίδια, γνωρίζουν επίσης αυξημένο ενδιαφέρον από τους online αγοραστές: αυτά τα είδη αντιπροσωπεύουν το καθένα το 11% των online αγορών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες σε ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top