Πρόσεχε τι βάζεις στα social media: Σε ψάχνει η εφορία!

«Σαφάρι» στις... αναρτήσεις για να εντοπιστούν φοροφυγάδες

Ούτε τα… social media δεν θα γλιτώσουν από το «μικροσκόπιο» της εφορίας, καθώς σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών φιλοδοξεί να πιάσει τους φοροφυγάδες από τις αναρτήσεις που κάνουν!

Υπό το όνομα «Κωδικός 24 ώρες» και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των δεδομένων από τράπεζες, εφορίε��, υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο, καθώς και στοιχείων που θα αντληθούν από το Facebook, το Twitter και το Instagram, οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του ΣΔΟΕ θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 ΑΦΜ πολιτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «Το Βήμα», στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει ειδική ελεγκτική εφαρμογή η οποία θα «τρέξει» τον επόμενο μήνα. Αρχικά, οι ελεγκτές θα πληκτρολογούν ένα ΑΦΜ και μέσα σε 24 ώρες το σύστημα θα αντλεί από πολλές και διαφορετικές πηγές πληροφόρησης αρκετά στοιχεία και θα βγάζει ένα μήνυμα: Να συνεχιστεί ή όχι ο φορολογικός έλεγχος. Έπειτα, οι αρμόδιοι θα επισκέπτονται τα προφίλ του φορολογού��ενου στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Αν υπάρχει πολυτελής τρόπος διαβίωσης σε φωτογραφίες και δεν υποστηρίζεται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου, θα συνεχίζεται ο έλεγχος και θα επιβάλλεται πρόστιμο!

«Έχουν φορολογήσει τα πάντα, δεν έχουν αφήσει τίποτα. Έχουν πιάσει τώρα τα social media, κοιτάνε τι ��ινητό έχουμε, που θα πάμε διακοπές… Σε λίγο θα φορολογήσουν ακόμα και τα χαμόγελα», δήλωσε πολίτης στην κάμερα του Star, ενώ άλλος επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και άλλος σχολίασε σκωπτικά πως «δουλειά δεν έχουν να κάνουν, με αυτά ασχολούνται!».

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top