Συνεχίζεται το «φορο-σαφάρι»: Νέα λουκέτα σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Και εντοπισμός παρτίδας... 10, 4 κατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων από ελεγκτές του Τελωνείου!

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.
Σύμφωνα με πηγές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σήμερα μπήκε 48ωρο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ που βρίσκεται ��τον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις.
Επίσης, σε έλεγχο σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη στη διάρκεια των τελευταίων... 3 ημερών! Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από αύριο και για 48 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων.
Εντοπισμός παρτίδας λαθραίων τσιγάρων
Εν τω μεταξύ, μία μεγάλη παρτίδα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν οι ελεγκτές του 5ου Τελωνείου Πειραιά, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και κατόπιν πληροφοριών που είχαν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΕΔΕ).
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 10.430.000 τσιγάρα, των οποίων οι δασμοί και οι φόροι που αντιστοιχούν στην αξία τους, φθάνουν στα 2.000.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη παρτίδα είχε δηλωθεί ως φορτίο με πετσέτες και είχε τελικό προορισμό τα Σκόπια.
Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top