"Λαμογιές" με τα... POS! – Δείτε πως θα ξεφύγετε κερδίζοντας ΕΚΠΤΩΣΗ

Ρεπορτάζ του Star για τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα φέρουν και λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο Μνημόνιο υποστηρίζει ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς από την στιγμή που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιήσουν το σύστημα POS είναι πολύ πιθανόν να επιτευχτεί αύξηση εσόδων!

Άλλη εικόνα όμως μεταφέρουν στο Star κάποιοι φορολογούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν πως αν και ήθελαν για παράδειγμα στις διακοπές τους να πληρώνουν με κάρτα πολλοί επιχειρηματίες είτε τους ζήταγαν πληρωμή με μετρητά, είτε τους χρέωναν πιο ακριβά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε περίπτωση που … έδιναν την κάρτα τους!

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει για να πάρουν την έκπτωση φόρου για το αφορολόγητο να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις που θα έχουν πληρώσει με πλαστικό χρήμα.

Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%, για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 15%, για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 20% και για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 30%.

Τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν αναρτήσει υποχρεωτική πινακίδα για την χρήση POS, θα υπάρχει ειδικό παρατηρητήριο Τιμών στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ πλέον όλες οι επιστροφές φόρου θα γίνονται υποχρεωτικά με την χρήση ηλεκτρονικών τραπεζικών μέσων.

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top