Παγώνει το ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: «Όχι» από τρόικα σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων χωρίς παροχή κινήτρων ζητούν οι θεσμοί

Στον πάγο μπαίνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων σε όσους φορολογουμένους αποκαλύψουν εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κατ’ επέκταση η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Οι θεσμοί (και ειδικά το ΔΝΤ) είναι αντίθετοι με τη θεσμοθέτηση ευνοϊκών διατάξεων για φοροφυγάδες όσο και στη θεσμοθέτηση ειδικών διατάξεων που θα προβλέπουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, απαντά πως δεν θα εμφανισθεί ουδείς εάν κληθεί να καταβάλει φόρους που θα ανέρχονται στο 50% των εισοδημάτων που δεν έχουν δηλωθεί (φόρος και πρόστιμα).

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει κάποιος που έχει αποκρύψει δύο εκατ. ευρώ και το Δημόσιο να του πάρει το ένα. Θα πρόκειται για μία αποτυχημένη ρύθμιση από τη γέννησή της» επισημαίνει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας πως το «όχι» των δανειστών καθιστά ανέφικτη τη δημιουργία του περιουσιολογίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top