ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ για όσους έχουν πάρει δάνειο - Δείτε τι αποφασίστηκε

Τα funds όχι μόνο μπαίνουν στα σπίτια μας, τα παίρνουν κιόλας

​«Συναγερμός» έχει σημάνει για χιλιάδες δανειολήπτες. Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν στην πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων σε ξένα funds, εκτός από αυτά που έχουν υποθήκη την κύρια κατοικία και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτικότερα…

Σφίγγει ο κλοιός για όσους έχουν «κόκκινα» δάνεια. Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να εξαιρεθούν από την πώληση στα λεγόμενα «κοράκια» μέχρι τα τέλη του 2017 μόνο τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια που είναι συνδεδεμένα με πρώτες κατοικίες, ενώ ο χρόνος προστασίας πέφτει στον 1,5 χρόνο από τα 3 χρόνια που ζητούσε αρχικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Ωστόσο για να γίνει αυτό, η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας και το εισόδημα του δανειολήπτη δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια που θεσπίστηκαν στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη (κάρτες που ακολουθούν).

kartas.jpg
kartes2.jpg

Παράλληλα, ο δανειολήπτης θα πρέπει να έχει χαρακτηριστεί "συνεργάσιμος" από την τράπεζα.

Επίσης, λεπτό σημείο αποτελεί το πώς θα φορολογηθούν τα ξένα funds. Αν οι μεταβιβάσεις των δανείων γίνουν με τιτλοποιήσεις, οι ξένες αυτές εταιρείες δεν θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν φόρο στο ελληνικό κράτος, όπως γίνεται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ταυτόχρονα θα έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και «πράσινα» δάνεια (αυτά δηλαδή που εξυπηρετούνται κανονικά).

Δείτε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ στις συναλλαγές με την εφορία μέσω τραπεζών λόγω των αργιών του Πάσχα!

ΘΡΙΛΕΡ με την διαπραγμάτευση: Χρόνος και ρευστότητα πιέζουν την κυβέρνηση

ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:Κόβουν κι άλλο το πλαφόν των συντάξεων-"Μούφα" οι εκπτώσεις στους επιστήμονες

Προς νομοθετική ρύθμιση τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων με τον μήνα

Είσαι μισθωτός των 650 ευρώ; ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ

Στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top