Έλληνες εξαγωγείς: Tα capital controls του Βαρουφάκη στοίχισαν πάνω από το 2% του ΑΕΠ!

«Οι εξωστρεφείς κλάδοι της οικονομίας πλήρωσαν βαρύ τίμημα»

Έλληνες εξαγωγείς: Tα capital controls του Βαρουφάκη στοίχισαν πάνω από το 2% του ΑΕΠ!

«Βαρύ τίμημα, εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων, πλήρωσαν το 2015 οι εξωστρεφείς κλάδοι της οικονομίας, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις ανάκαμψης που είχαν δημιουργηθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους» εξηγεί σε ανακοίνωσή του για την επίπτωση των capital controls στην οικονομία ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, οι απώλειες από τον εκτροχιασμό των διαδικασιών στις συναλλαγές και τους ρυθμούς ανάκαμψης στην οικονομία εκτιμώνται ως και 3,5 δισ. ευρώ ή περισσότερες από 2 μονάδες του ΑΕΠ.

«Το μέγεθος των επιπτώσεων των κεφαλαιακών ελέγχων από την ανατροπή της κανονικότητας στην οικονομία και ειδικά στους εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας ξεπερνάει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή το 2016 και δυσχεραίνει την εξεύρεση ισοδύναμων για την επίλυση μεγάλων προκλήσεων, όπως το ασφαλιστικό. Σε περιβάλλον ασθμαίνουσας ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και περιορισμό των παγκόσμιων εξαγωγών, καθίσταται περισσότερο αναγκαία από πο��έ η απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα» εξηγεί η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top