Βαρέλι δίχως πάτο! Συμπληρωματικό προϋπολογισμό με νέα μέτρα 2,1 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές

Χωρίς, μάλιστα, να υπολογίζονται τα 1,8 δισ. ευρώ του ασφαλιστικού…

Βαρέλι δίχως πάτο! Συμπληρωματικό προϋπολογισμό με νέα μέτρα 2,1 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές

Την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού με πρόσθετα μέτρα ύψους 2,14 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο ζητούν οι δανειστές!

Σύμφωνα με την τρόικα, τα μέτρα αυτά θα κληθούν να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό για το τρέχον και το επόμενο έτος που οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδίδουν όχι μόνο στη βαθύτερη ύφεση αλλά και σε αστοχίες της κυβέρνησης.

Από πού προκύπτει αυτό το ποσό; Τα 900 εκ. ευρώ είναι από τις αποκκλίσεις Αθήνας-Θεσμών για την ύφεση του 2016, τα 500 εκ. ευρώ από την περικοπή των αμυντικών δαπανών που ζητούν οι δανειστές, τα 340 εκ. ευρώ από τα έσοδα VLT's που είχαν προϋπολογιστεί για το 2015 και το 2016, τα 250 εκ. ευρώ από την την πρόσθετη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών καθώς ο ΟΠΑΠ μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του Δημοσίου και τα 150 εκ. ευρώ από τη μη υλοποίηση της συμφωνίας στο θέμα της φορολόγησης των ενοικίων.

Σημειωτέον, ότι στα συγκεκριμένα μέτρα δεν συνυπολογίζεται το 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο η τρόικα συνεχίζει να χαρακτηρίζει ως επιπλέον «μαύρη τρύπα» για το 2016, λόγω της μη έναρξης υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση γνωρίζει τις προθέσεις των δανειστών, οι οποίοι μάλιστα βάζουν την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ως πρώτο θέμα στην ατζέντα, πάνω και από το ασφαλιστικό.

Το θέμα θα αποτελέσει την ύψιστη προτεραιότητα στην επιστροφή τους στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο του STAR για τις πιέσεις των δανειστών και τα νέα μέτρα που ζητούν...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top