Πλειστηριασμοί & Κόκκινα Δάνεια: Διαπραγματεύονται ακόμη κυβέρνηση-Θεσμοί, αγωνιούν οι Έλληνες

Στοιχεία και άρση εμποδίων ζητάει η τρόικα, καμία απάντηαη απ'το οικονομικό επιτελείο

Πλειστηριασμοί & Κόκκινα Δάνεια: Διαπραγματεύονται ακόμη κυβέρνηση-Θεσμοί, αγωνιούν οι Έλληνες

​Η κλεψύδρα τελειώνει για να βρεθεί λύση στα κόκκινα δάνεια... Το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και οι πλειστηριασμοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Θεσμοί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη .

Ποιες προτάσεις είναι στο τραπέζι:

-Η ελληνική πλευρά για να προστατέψει την πρώτη κατοικία ζητά η αντικειμενική αξία να είναι τουλάχιστον 180.000 ευρώ για τον άγαμο, με την τρόικα να λέει 120.000 ευρώ!

-Το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα να φτάνει τις 30.000 ευρώ λέει η ελληνική πλευρά, τις 22.000 ευρώ θέλουν οι Θεσμοί .

-Για το όριο των οφειλών, το οικονομικό επιτελείο βάζει τον πήχη στις 200.000 ευρώ, με τους τροικανούς να αντιπροτείνουν ως όριο τις 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ,ώστε να βρεθεί λύση, ενώ η τρόικα έχει επανηλλειμένως ζητήσει αναλυτικά στοιχεία (μέσος δανεισμός στην Ελλάδα, και ο μέσος όρος των τετραγωνικών που χρειάζεται μια ελληνική οικογένεια) από την κυβέρνηση για όσους θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτούν από τους πλειστηριασμούς, χωρίς όμως να έχουν πάρει απάντηση. Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο πάντως, πρέπει να φύγουν τα νομικά και τα οικονομικά εμπόδια για την πώληση των κόκκινων δανείων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά στα κόκκινα funds.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Πλειστηριασμοί: ΔΕΝ θα προστατευτούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν πάρει στεγαστικό για την α' κατοικία

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top