Η σφαγή των συντάξεων: Οι 50άρηδες μπαίνουν… στη μηχανή του κιμά!

Πρόταση για κλιμακωτή μείωση ανάλογα με το πότε πήρε κάποιος σύνταξη επεξεργάζεται το Εργασίας

Υπ' ατμόν βρίσκονται οι συνταξιούχοι από το νέο σενάριο που διαρρέει το υπουργείο Εργασίας για νέο σφαγιασμό των συντάξεων 3-12% με ρήτρα ορίου ηλικίας.

Όσο νωρίτερα πριν τα 62 έτη βγήκε κάποιος σε σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση!

Το μέτρο θα πλήξει όσους βγήκαν στη σύνταξη γύρω στα 50 έτη, όσους είχαν λίγα χρόνια ασφάλισης, ακόμα και 25ετία, όσους αποχώρησαν με πλήρη σύνταξη από το Δημόσιο και από ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών με 25 έως 30 χρόνια ασφάλισης, αλλά και μητέρες ανηλίκων, οι οποίες ενώ οι νόμοι του κράτους τους έδιναν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα η κυβέρνηση τώρα θα τους τιμωρήσει αναδρομικά.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι βγήκαν με πρόωρη έχουν ήδη υποστεί πέναλτι 6% για κάθε έτος που έφυγαν πρόωρα, ενώ οι συνταξιούχοι λένε ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να τιμωρεί για μία δυνατότητα που προέβλεπαν οι νόμοι.

Τέσσερα ανοικτά θέματα για το ασφαλιστικό

Τέσσερα είναι τα «καυτά» θέματα του ασφαλιστικού που πρέπει να κλείσουν μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση θα πρέπει βρει λύση για:

- Το αν θα διατηρηθεί η επικουρική σύνταξη ή εάν θα ενσωματωθεί στην κύρια (αν διατηρηθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος).

- Τον νέο τρόπο υπολογισμού και κυρίως το ποσοστό αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού. Εάν πέσει στο 55%, οι συντάξεις που καταβάλλονται θα πέσουν κατακόρυφα.

- Τη μεταβατική περίοδο που θα δοθεί για τη μετάβαση από το ισχύον σύστημα, στο νέο.

- Τις πηγές χρηματοδότησης, αν θα είναι αυξημένες εισφορές ή άλλα έσοδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top