Την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προανήγγειλε ο Τ. Αλεξιάδης

Θα δοθούν κίνητρα για εγκατάσταση συστήματος POS στις επιχειρήσεις

Την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προανήγγειλε ο Τ. Αλεξιάδης

​Νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα παρέχει κίνητρα τους επιχειρηματίες, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης.

Μάλιστα έκανε έκκληση στις τράπεζες να μειώσουν τα ποσά που χρεώνουν στους καταναλωτές ως προμήθεια για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε βέβαια ότι με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς τα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, αφού πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία και άρα δεν μπορούν να προμηθευτούν από τις τράπεζες τα μηχανήματα POS. Παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος κατάσχεσης των ποσών που θα συγκεντρώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, λόγω οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Έτσι, όπως είπε ο υπουργός το νομοσχέδιο θα προβλέπει:

1. εγκατάστασης για όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων – ακόμα και όσων βρίσκονται στον Τειρεσία.
2. Υποχρεωτική εγκατάσταση εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών για όσες επιχειρήσεις ανοίγουν εντός του 2016.
3. Ακατάσχετο από τράπεζες και δημόσιο χρημάτων από ηλεκτρονικές συναλλαγές.
4. Τα χρήματ�� που θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών θα πηγαίνουν σε ειδικούς λογαριασμούς ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους επίσης με ηλεκτρονική διαδικασία.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι θα επιχειρηθεί και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top