ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Ποιοι θα πληρώσουν το… μάρμαρο;

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

​Και πάλι το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι, καθώς όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά από φέτος αλλάζουν τα πάντα στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ με στόχο να πληρώσουν όλοι, ακόμα και εκείνοι που είχαν αγοράσει υβριδικά αυτοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα που δεν πλήρωναν καθόλου τέλη.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν», είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε:

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά».

Πάντως, όπως είπε η οριστική απόφαση ��ναμένεται να ληφθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ώστε να αναρτηθούν στο Taxisnet μέσα στον Νοέμβριο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top