Αποκαλύφθηκε ο νέος EΝΦΙΑ: Θα είναι ο… παλιός ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης περιουσίας)

Αλεξιάδης: Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ήδη υπερφορολογούνται, θα πάμε στα υψηλά

Αποκαλύφθηκε ο νέος EΝΦΙΑ: Θα είναι ο… παλιός ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης περιουσίας)

Τα πρώτα… αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ έκανε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από ένα δικαιότερο φόρο, που θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας και όχι ξεχωριστά σε κάθε ακίνητο.

Όπως διευκρίνισε, ο νέος φόρος θα έχει τα χαρακτηριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) με μικρό αφορολόγητο όριο!

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι μία λανθασμένη φορολογική διαδικασία. Θεωρώ λάθος να υπάρχουν δύο φόροι ενσωματωμένοι σε έναν για το ίδιο αντικείμενο. Μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουν άλλες χώρες και να είναι πιο δίκαιος και πιο α��αλογικός. Πρέπει να θεσπιστεί ένα αφορολόγητο έστω και πολύ χαμηλό. Για παράδειγμα, για ακίνητο εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ δεν χρειάζεται να πληρώνεις φόρο στο Δημόσιο, ας υπάρχουν μόνο τα τέλη αυτοδιοίκησης. Από εκεί και πέρα, ο νέος φόρος πρέπει να έχει προοδευτική κλίμακα και να επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας. Να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στις υψηλές και πολύ υψηλές περιουσίες. Επιστρέφουμε, δηλαδή, στη βασική ιδέα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας: φόρος στο σύνολο της περιουσίας και όχι σε κάθε ακίνητο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι «τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ήδη υπερφορολογούνται» και πως η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top