Πετρέλαιο Θέρμανσης:Θα δοθεί σε λιγότερους ή θα κοπεί εντελώς-Τα σενάρια δείχνουν τουρτούρισμα!

Πρέπει το κονδύλι να μειωθεί κατά 50% βάσει του τρίτου μνημονίου

​Βαρύς προβλέπεται ο φετινός χειμώνας! Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις θερμοκρασίες που θα "χτυπήσει", το υπουργείο Οικονομικών φροντίζει από τώρα να μας ανησυχήσει!

Το τρίτο μνημόνιο, το γράφει καθαρά: Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να μειωθεί κατά 50%, γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνο θα δοθούν λιγότερα χρήματα, αλλά θα επωφεληθεί και λιγότερος κόσμος!

Δύο σενάρια εξετάζει το υπο��ργείο Οικονομικών για την εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

-Το πρώτο σενάριο προβλέπει σημαντική μείωση των εισοδηματικών ορίων και των ορίων αξίας ακίνητης περιουσίας τα οποία έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης. Πληροφορίες της Ναυτεμπορικής αναφέρουν πως το «ψαλίδισμα» των ορίων αυτών πιθανότατα να φτάσει πάνω από 50%, με αποτέλεσμα ο αριθμός των δικαιούχων να μειωθεί σημαντικά.

Ταυτόχρονα προβλέπεται και διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή σε 0,23 ευρώ/λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι η λιανική τιμή του πετρελαίου με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα 0,80-0,90 ευρώ το λίτρο.

-Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την κατάργηση του επιδόματος και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης σε 0,06-0,10 ευρώ το λίτρο, οπότε η λιανική τιμή του καυσίμου θα διαμορφωθεί στα επίπεδα 0,65-0,75 ευρώ το λίτρο.

Η μείωση του φόρου θα προκαλέσει σημαντική αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση δαπανών από την πλήρη κατάργηση του επιδόματος, θα έχει τεράστιο δημοσιονομικό όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top