Σημεία και τέρατα εντόπισαν για το ΤΑΙΠΕΔ: Πόρισμα-καταπέλτης από τους εισαγγελείς

Μπήκε μέσα περίπου 600 εκ.ευρώ το Δημόσιο για τα 28 ακίνητα-φιλέτα

Σημεία και τέρατα εντόπισαν για το ΤΑΙΠΕΔ: Πόρισμα-καταπέλτης από τους εισαγγελείς

​Σοβαρές παρανομίες στη διαδικασία πώλησης των 28 ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου διαπιστώνει το πόρισμα των επίκουρων εισαγγελέων κατά της διαφθοράς Α.Τριανταφύλλου και Ι.Σέβη για την τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Η διαγωνιστική διαδικασία, όπως γράφει η εφημερίδα Real News, ολοκληρώθηκε στις 18/10/2013. Σύμφωνα με το πόρισμα, η συνολική ζημιά του Δημοσίου από την συγκεκριμένη πώληση-εκμίσθωση ανέρχεται σε τουλάχιστον 575.856.504 ευρώ.

Συνολικά για τα 28 ακίνητα, που χωρίστηκαν σε δύο χαρτοφυλάκια, το οικονομικό αντάλλαγμα ήταν 261.310.000 ευρώ.

Το πρώτο χαρτοφυλάκιο απέκτησε η Εθνική Πα��γαία ΑΕΕΑΠ έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 115.500.000 ευρώ και το δεύτερο η Eurobank Properties αντί 145.810.000 ευρώ, όταν σύμφωνα με το πόρισμα "αν χρησιμοποιείτο οποιαδήποτε άλλη μέθοδος αποτίμησης των ακινήτων, αυτά θα μεταβιβάζονταν σε μεγαλύτερη αξία", την οποία υπολογίζουν από 90-130 εκα. ευρώ. Εκτός αυτού το ελληνικό Δημόσιο, βάσει της σύμβασης, πληρώνει ενοίκια εκατομμυρίων ευρώ για κτίρια που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και αποτελούν μέρος της συνολικής ζημιάς. Ενδεικτικές τέτοιες περιπτώσεις είναι το πρώην κτίριο Κεράνη στον Πειραιά και το υπουργείο Υγείας στην Κηφισίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ερευνήσει και την υπόθεση μη αποδοθέντων τόκων για τη σύμβαση που αφορά το Golden Hall, που φτάνουν τα 361.000 ευρώ. Για την υπόθεση διώκονται μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για υπεξαίρεση, ωστόσο έχει διαχωριστεί η δικογραφία , καθώς η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ελεγχθεί αν προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση και του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top