Τουρισμός 2015: Πολύ «large» οι Αμερικάνοι, αρκετά «σφιχτοί» οι Σέρβοι!

Έρευνα γνωστής ιστοσελίδας αναζήτησης ξενοδοχείων

Τουρισμός 2015: Πολύ «large» οι Αμερικάνοι, αρκετά «σφιχτοί» οι Σέρβοι!

​Εκατομμύρια ήταν οι τουρίστες που ήρθαν και φέτος το καλοκαίρι στην χώρα μας. Οι περισσότεροι επισκέφθηκαν δημοφιλή νησιά και έμειναν σε ξενοδοχεία που είχαν βρει μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε γνωστή ιστοσελίδα αναζήτησης ξενοδοχείων (trinago), οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που έμειναν σε πιο ακριβά ξενοδοχεία στην Ελλάδα δίνοντας κατά μέσο όρο 183 ευρώ τη βραδιά, αλλά έκαναν διακοπές λιγότερες ημέρες,ενώ οι Σέρβοι προτίμησαν πιο οικονομικά δωμάτια με 73 ευρώ την βραδιά και περισσότερες ημέρες διακοπών. Στα ίδια σχεδόν επίπεδα, κυμαίνονται και οι τιμές που πλήρωσαν οι Σκανδιναβοί, με τους Νορβηγούς να διανυκτερεύουν με κόστος 173 ευρώ, προτιμώντας έξι περίπου ημέρες διακοπών. Λίγο πιο χαμηλή τιμή διαμορφώνεται για τους Σουηδούς, της τάξεως των 144 ευρώ, με μέση διάρκεια διανυκτερεύσεων τις πέντε ημέρες κατά προσέγγιση, ενώ για τους Φινλανδούς η τιμή είναι στα 132 ευρώ και η μέση διάρκεια διακοπών στις πέντε περίπου ημέρες. Μεταξύ αυτών, παρουσιάζονται και οι Άγγλοι, στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, με κόστος διανυκτέρευσης στα 156 ευρώ. Οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο χαμηλά, με το ποσό των 122 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι τουρίστες θεωρούν λογικές τις τιμές των ξενοδοχείων, ανάλογα και με τις υπηρεσίες που πρ��σφέρουν.

Η ισοτιμία του ευρώ παίζει σημαντικό ρόλο για τουρίστες εκτός Ευρώπης, ενώ πολλοί βρίσκουν τον ΦΠΑ 23% υπερβολικό.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Έλληνες φέτος έδωσαν κατά μέσο όρο 94 ευρώ τη βραδιά για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top