Ανακοίνωση ΔΕΗ: Δεν εξετάζεται πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας

«Η συγκεκριμένη επιλογή δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη»

​Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι εξετάσει την πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας, εξέδωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη επιλογή συν τοις άλλοις δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη.

Παράλληλα, αναφέρει για τα δίκτυα μεταφοράς, πως η πρόταση που έχει έχει υποβληθεί από την κυβέρνηση προς τους θεσμούς προβλέπει την παραμονή τους στη ΔΕΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Η αναπροσαρμογή της στρατηγικής της ΔΕΗ υπαγορεύεται από τις σοβαρές εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε. και οι οποίες επισπεύδονται στη χώρα μας βάσει των όσων περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση. Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ, το οποίο έχει υποβληθεί από την κυβέρνηση στους θεσμούς, και σύμφωνα με το οποίο, τα πάγια παραμένουν στη ΔΕΗ, κάτι που είναι αναγκαίο. Παράλληλα η ΔΕΗ επεξεργάζεται σχέδια για τη συνολική στρατηγική και προτάσεις για όλα τα υπόλοιπα θέματα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, και σε κάθε περίπτωση μεταξύ αυτών των εναλλακτικών σχεδίων δεν περιλαμβάνεται η πώληση μονάδων καθώς, εκτός των άλλων, αυτό δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top