Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/08/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/08/2015

​Μικτές τάσεις κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τους καταλύτες για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ παράλληλα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον �� επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με οριακή άνοδο, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις και με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τις εκτιμήσεις της Eurostat για αμετάβλητα επίπεδα πληθωρισμού και ανεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.41%, 0.46% και 0.72%, αντίστοιχα.

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από την αποχή για εικοσιπέντε συνεδριάσεις. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση πριν από το άνοιγμα αγγίζει τα 47.9 δις. Ευρώ και η εξέλιξη των πρώτων ωρών της συνεδρίασης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους, όσο και από ξένους επενδυτικούς κύκλους.

Στις ΗΠΑ τα δυσμενή τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως οι ExxonMobil και Chevron, αλλά και η νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου, επιβάρυναν την επενδυτική διάθεση και οδηγήσαν τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 σε οριακές απώλειες κατά 0.32%, 0.01% και 0.23%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη σημερινή πρωινή συνεδρίαση, εντείνονται οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα για τον Ιούλιο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών. Σαν αποτέλεσμα, οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 0.99% και 0.18%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται πτωτικά κατά 0.10% και 0.11% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0973) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7023), ενώ καταγράφει οριακά κέρδη κατά 0.03% έναντι του Ιαπωνικού Γιέν (136.12).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι μεταποιητικοί δείκτες της εταιρίας ερευνών Markit και του ινστιτούτου ISM, για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top