Στουρνάρας: «Το επόμενο 10ήμερο θα λύσουμε τα προβλήματα των επιχειρήσεων»

Συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς

​Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς είχε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της οποίας τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, λόγω των capital controls.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε τη σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» για το πώς θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής.

«Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά, πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στον αριθμό των μηνιαίων εισαγωγών που έκανε η οικονομία σε περίοδο προ κρίσης», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για… «πρωτόγνωρη εμπειρία».

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες από την επιβολή των capital controls».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, ο οποίος προανήγγει��ε ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα λύνει αρκετά προβλήματα των ανθρώπων της αγοράς, με στόχο να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος σημείωσε ότι το κόστος για την αγορά από τα capital controls αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης σημείωσε ότι η αύξηση του ορίου των εγκρίσεων από τις 50.000 – 100.000 ευρώ εξυπηρε��εί πλέον το 70% των επιχειρήσεων.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γ. Βερνίκος δήλωσε πως ο Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους παράγοντες της αγοράς ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος καταθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top