Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 24/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 24/07/2015

​Πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, την επενδυτική διάθεση επιβάρυνε η περαιτέρω πτώση του αργού πετρελαίου κάτω από τα 49 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών και συμπαρασύροντας τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Σαν αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, με τους FTSE και DAX να υποχωρούν κατά 0.18% και 0.07%, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γαλλικός CAC με οριακή άνοδο κατά 0.08%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς, το χρηματιστήριο Αθηνών θα επαναλειτουργήσει στις 27 ή 28/07, ενώ μένει να ανακοινωθούν οι όποιοι περιορισμοί υπάρξουν στις συναλλαγές λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων που έχουν επιβληθεί στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, η αγορά κρατικών ομολόγων παρουσιάζει ήπια επιδείνωση, καθώς η απόδοση του διετο��ς ομολόγου ξεπέρασε εκ νέου τις 23 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο από το 1973, τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως οι Caterpillar και η 3M επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν σε νέα πτώση τους βασικού δείκτες. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.67%, 0.49% και 0.57%, αντίστοιχα.

Το αρνητικό μοτίβο παραμένει στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.91% και 0.67%, ενώ οι απώλειες αποδίδονται κυρίως στη δυσμενή προκαταρτική μέτρηση για το μεταποιητικό δείκτη που εκδίδει η Markit για την Κίνα, ο οποίος υποχώρησε στο 48.2 έναντι των εκτιμήσεων που τοποθετούσαν τον πήχη στο επίπεδο 49.7.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας απώλειες κατά 0.17%, 0.12% και 0.15% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0965), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7071) και το Γιέν Ιαπωνίας (135.90).

Κατά της ημερινή συνεδρίαση και στο τέλος μιας αρκετά ήπιας εβδομάδας, από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, ξεχωρίζουν οι μεταποιητικοί δείκτες της Markit για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 13:45 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top