Αρμαγεδδών στο Δημόσιο: Έρχεται και νέο κούρεμα στους μισθούς

Οι απαιτήσεις των δανειστών προκαλούν σοκ στους δημόσιους υπαλλήλους

Αρμαγεδδών στο Δημόσιο: Έρχεται και νέο κούρεμα στους μισθούς

​Ένας νέος Αρμαγεδδώνας έρχεται για τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών είναι μεγάλες και υπαγορεύουν και νέο κούρεμα στους μισθούς τους, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χ. Βερναρδάκης, αποκάλυψε πως η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στην λογική του εξισωτισμού με τον ιδιωτικό τομέα.

Αν συμβεί αυτό, πηγές του υπουργείου προειδοποιούν ότι η μείωση των μισθών μπορεί να φτάσει το 5% - 10%.

Μάλιστα το θέμα του Δημοσίου θα αποτελέσει ένα από τα βασικά των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για το λόγο αυτό η ηγεσία του υπουργείου σπάει το κεφάλι της για να βρει ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τις μειώσεις μισθών.

Μία από τις σκέψεις είναι η ένταξη των επιδομάτων, κυρίως εκείνων των ειδικών μισθολογίων, στο μισθό, ώστε να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία αν και σε μερικές περιπτώσεις αυτή η λύση θα είχε σαν αποτέλεσμα μικρές μειώσεις των εισφορών στα ταμεία.

Πάντως, όσον αφορά στις προσλήψεις το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλες όσες είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη δρομολογηθεί 2.771 προσλήψεις. Σ’ αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνεται το νέο προσωπικό των νοσοκομείων που θα προσληφθεί, καθώς οι κύριες προσλήψεις για φέτος θα είναι στο χώρο της υγείας. Οι επαναπροσληφθέντες είναι 5.312, οι οποίοι θα αφαιρούνται από το όριο των προσλήψεων που θα έχει δικαίωμα η ελληνική πλευρά να πραγματοποιεί, έως το 2019. Σε αυτό τον αριθμό επαναπροσληφθέντων περιλαμβάνονται οι 1.817 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι 1.293 σχολικοί φύλακες, οι 943 υπάλληλοι των ΑΕΙ, οι 420 καθαρίστριες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top