Αυτό το Eurogroup θα γραφτεί στην ιστορία-Στις 16:00 η συνεδρίαση με καλά νέα απ’τους Θεσμούς

Στα χέρια των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια από τον ESM

Αυτό το Eurogroup θα γραφτεί στην ιστορία-Στις 16:00 η συνεδρίαση με καλά νέα απ’τους Θεσμούς

​Έχοντας 251 «ΝΑΙ» στις βαλίτσες του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφυγε για τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδας, συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ώστε να εξετάσουν πολύ προσεκτικά την εισήγηση των Θεσμών αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Αθήνας. Θα προηγηθεί Euro Working Group το πρωί του Σαββάτου.

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι το Eurogroup έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Η αξιολόγηση των θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ESM, και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε εκπρόσωπος του Eurogroup στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, πηγή με γνώση των εξελίξεων, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δήλωσε ότι η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις της Ελλάδας, με στόχο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται πηγή της ΕΕ, η τελευταία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης κρίθηκε θετικά από τους πιστωτές και μπορεί να αποτελέσει βάση για ...νέο πακέτο διάσωσης ύψους 74 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «υπήρξε θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να είναι έτοιμος να εξετάσει να χορηγήσει έως ...και 58 δισ. ευρώ συν 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top