Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 04/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Οι προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους της, καθώς και τα ενθαρρυντικά σχόλια του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ευρωζώνης για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και οδήγησαν την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης φαίνεται να αποδίδει τα προσδοκόμενα και ότι θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Οι αγορές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτά τα σχόλια, με τους FTSE, DAX και CAC να ενισχύονται κατά 0.32%, 0.8% και 0.59%, ενώ το Ευρώ στην ισοτιμία του με το Δολάριο ΗΠΑ οδηγήθηκε πάνω από το επίπεδο 1,125.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές καταγράφοντας διευρυμένα κέρδη κατά 4.13% και ανακάμπτοντας από το τριήμερο πτωτικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων. Οι αναζωπύρωση των προσδοκιών για επίτευξή συμφωνίας ήταν αισθητή και στην αγορά ομολόγων, όπου υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, τα ενθαρρυντικά στοιχεία της εταιρίας ερευνών ADP σχετικά με τις θέσεις εργασίας που προστέθηκαν σε μηνιαία βάση, ήταν αρκετά για να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα. Η εν λόγω μέτρηση κατέδειξε ότι τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν 201.000 θέσεις εργασίας και παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον πήχη στις 215.000 θέσεις εργασίας, το επίπεδο αυτό είναι σαφώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση των 165.000 θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.36%, 0.45% και 0.21%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση οι Ασιατικές αγορές καταγράφουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 1.17% και 0.04%, με τις απώλειες να εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνει οριακές απώλειες σήμερα το πρωί, υποχωρώντας κατά 0.12%, 0.02% και 0.05% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1262), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7348) και το Γιέν Ιαπωνίας (140.00).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και η ανακοίνωση των μεταβολών στα επιδόματα ανεργίας για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 11:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top