Αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ: Τέλος ταξινόμησης με βάση την αξία και όχι τα κυβικά

Τι θα γίνει με το μέτρο της απόσυρσης και τα παλαιά αυτοκίνητα

Αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ: Τέλος ταξινόμησης με βάση την αξία και όχι τα κυβικά

Αλλαγές ενόψει για τη φορολογία των αυτοκίνητων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑ) συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και την αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη, σημειώνοντας πάνω απ’ όλα ότι πρέπει να υπάρξει μια σταθερή φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει πάνω από 30 αλλαγές!

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΕΑ Γιώργος Βασιλάκης τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές θα έρθουν από Σεπτέμβριο ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση χρυσής τομής προκειμένου αφενός να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και αφετέρου να τονωθεί ο κλάδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζεται σοβαρά η αλλαγή του πλαισίου του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων, ώστε να υπολογίζεται με βάση τη λιανική αξία του προ φόρων και όχι με βάση τα κυβικά.

«Στόχος είναι η άρση αδικιών. Άλλα αυτοκίνητα θα φθηνύνουν και άλλα θα ακριβύνουν» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο εξετάζει να καταργήσει η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΕΕΑ εξέφρασε την αντίθεσή του αλλά πρόσθεσε ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα υπάρξει επιδότηση για τα χαμηλο�� κυβισμού αυτοκίνητα.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, συζητήθηκε και το θέμα της φορολογίας στα μεταχειρισμένα και τα παλαιά αυτοκίνητα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περιβαλλοντικό φόρο στα ΙΧ άνω της 20ετίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top