Δείτε στο star.gr: Που θα γίνουν 15.000 προσλήψεις

Ξεκινά η συζήτηση για το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ

Δείτε στο star.gr: Που θα γίνουν 15.000 προσλήψεις

​Περίπου 15.000 προσλήψεις, προγραμματισμένες και προϋπολογισμένες, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Στις παραπάνω προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου, που θα συζητηθεί, όπως αναμένεται, αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως έχουμε ξαναγράψει στο star.gr, βασικοί άξονες του νομοσχεδίου αποτελούν η πρόσληψη των αδιόριστων του ΑΣΕΠ, η εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας θα μετακινηθούν όσοι επαναπροσλαμβάνονται και όσοι από τους αδιόριστους θέλουν να συμμετάσχουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υπηρεσιών. Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ των σχολικών φυλάκων, καθώς και της δημοτικής αστυνομίας. Ακόμη καταργείται η υποχρεωτική αργία, για πειθαρχικά παραπτώματα, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, ενώ θα εισαχθεί και το θεσμικό πλαίσιο της Κάρτας του Πολίτη (για την ανθρωπιστική κρίση).

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αλλαγές στο δημόσιο, γράφοντας στο Twitter «ο νόμος θα ψηφιστεί το συντομότερο, θέλουν δεν θέλουν οι απολογητές του μνημονίου. Και τη Μ. Πέμπτη στη Βουλή θα δούμε ποιος θα φυγομαχήσει…».

«Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σ’ ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας ��ου δεν σημαίνει απόλυση. Η αξιολόγηση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν φερετζές για την απόλυση» είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ.Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται πάντως με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, δεν μονιμοποιούνται αμέσως οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), όπως είχε εξαγγείλει ο κ.Κατρούγκαλος. Η σχετική διάταξη που είχε περιληφθεί στο αρχικό σχέδιο νόμου αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο,και αντικαταστάθηκε με τη δυνατότητα που δίνεται στους συγκεκριμένους υπαλλήλους να καταλάβουν, μέσω κινητικότητας, θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top