Ο Μάρτιος φεύγει, ο Απρίλιος έρχεται…Μαζί και η αγωνία!

Χειμωνιάτικο σκηνικό, ανοιξιάτικα στην ελληνική οικονομία

Ο Μάρτιος φεύγει, ο Απρίλιος έρχεται…Μαζί και η αγωνία!

​Τα ζόρια δεν τελείωσαν…

Επόμενο κρίσιμο ορόσημο, αυτό της 8ης Απριλίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα διενεργήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων για το «ρολάρισμα» τίτλων που λήγουν στις 14 Απριλίου.

Το ύψος τους φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Το πρόβλημα; Ποσοστό κοντά στο 50% ή 700 εκατ. ευρώ είχαν καλυφθεί στην αντίστοιχη δημοπρασία από ξένους, οι οποίοι τώρα είναι «άφαντοι» και οι ελληνικές τράπεζες είναι νομικά δεσμευμένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό κρατικό χρέος.

Θα φανούν οι Κινέζοι; Θα ψωνίσουν ... μετά τις επαφές Δραγασάκη;

Η συμφωνία με τους εταίρους και η σταδιακή αποδέσμευση των κεφαλαίων που μπορούν να φτάσουν έως και τα 4,9 δισ. ευρώ (1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη ομολόγων της ΕΚΤ, 1,8 δισ. ευρώ από την τελευταία ευρωπαϊκή δόση του παλαιού προγράμματος και 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον EFSF) είναι καθοριστική.

Μια συμφωνία, η οποία θα ικανοποιεί τους εταίρους για να αποδεσμευθούν κεφάλαια στήριξης, θα περάσει- και αν ναι πόσο δύσκολα- από το ελληνικό κοινοβούλιο;

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top