Οι κρίσιμες ημερομηνίες για Ελλάδα: Τι μας περιμένει ως τον Αύγουστο

Bloomberg: Τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για Ελλάδα: Τι μας περιμένει ως τον Αύγουστο

Τις κρίσιμες ημερομηνίες για τη χώρα μας μέχρι τον Αύγουστο καταγράφει το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας τελειώνουν και γίνεται μια προσπάθεια για να επιταχυνθεί η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας.

crisis.jpg
30 Μαρτίου: Η ελληνική κυβέρνηση αυτή μπορεί να υποβάλει πλήρη κατάλογο προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων έως την ημερομηνία, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια διάσωσης.

9 Απριλίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προς το ΔΝΤ 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs), το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

14 Απριλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

17 Απριλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Απριλίου: Σύμφωνα με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα πρέπει να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ.

8 Μαΐου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

12 Μαΐου: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα -περίπου 601 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα προς το ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 763 εκατομμύρια ευρώ.

15 Μαΐου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

5 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 3,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

16 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Ιουνίου: Λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα το πρόγραμμα διάσωσης.

10 Ιουλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

13 Ιουλίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

20 Ιουλίου: Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

8 Αυγούστου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

20 Αυγούστου: Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top