Φθηνό ή ακριβό: «Κόντρα» καταναλωτών-υπουργείου Ανάπτυξης για το καλάθι της νοικοκυράς

Γιακουμάτος: Φθηνότερα κατά 50% αρκετά βασικά προϊόντα σε σχέση με Γαλλία, Ισπανία

Φθηνότερα έως και 50% σε σχέση με την Γαλλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία είναι αρκετά βασικά προϊόντα σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης, την οποία ωστόσο αμφισβητούν οι καταναλωτές καθώς -όπως λένε- δεν υπάρχει σύγκριση δεδομένου ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότεροι.

Όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών, το αλεύρι στην Ελλάδα κοστίζει 1,27 ευρώ, στη Μεγάλη Βρετανία 1,36 ευρώ, στην Ισπανία 1,28 ευρώ και στη Γαλλία 1,47 ευρώ.

Για το γάλα του 1 λίτρου ο καταναλωτής στην Ελλάδα δίνει κατά μέσο όρο 1 ευρώ και 26 λεπτά, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γαλλία πληρώνουν 1,41 ευρώ, 1,08 ευρώ και 1,44 ευρώ στην αντίστοιχα.

Για ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου οι τιμές διαμορφώνονται σε 6,66 ευρώ, 8,85 ευρώ, 7,07 ευρώ και 8,61 ευρώ αντίστοιχα.

Αν υπολογιστεί, πάντως, ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι στα 586 ευρώ, στην Ισπανία 645 ευρώ , στη Μ. Βρε��ανία 1.1.30 ευρώ και στη Γαλλία 1.440 ευρώ, τότε προκύπτει ότι το καλάθι της ελληνίδας νοικοκυράς είναι ακριβότερο σε σχέση με το μισθό μας…

«Είναι απαράδεκτα ακριβά σε σχέση με τους μισθούς» αναφέρουν στο STAR οι καταναλωτές.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top