Ούτε στο Top Gun τόσος κόσμος: Αύξηση 23% των επιβατών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ούτε στο Top Gun τόσος κόσμος: Αύξηση 23% των επιβατών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Γεμάτα πάνε και έρχονται τα αεροπλάνα αυξάνοντας κατά πολύ την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον φετινό Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 23% σε 1,62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, τον μήνα Σεπτέμβριο, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 24%.

Όσον αφορά στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, από τα στοιχεία του ΔΑΑ προκύπτει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 19,4%. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013 κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 20% ��ο εν λόγω διάστημα, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο της τάξεως 18,3%.

Ποιοι παράγοντες λειτούργησαν θετικά στα παραπάνω ποσοστά;

Η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων «βοήθησαν» στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top