Αυστηροί έλεγχοι σε 40.000 προεγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Όσοι υποβάλουν αναληθή στοιχεία κινδυνεύουν με πρόστιμα

Σοβαρούς λόγους να μην προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή 40.000 προεγκεκριμένων α��τήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έχει το υπουργείο Οικονομικών καθώς από τους επανελέγχους που πραγματοποιεί διαπιστώνει παραλείψεις αλλά και ύποπτες δηλώσεις στοιχείων (εισοδήματα, περιουσία κτλ.).

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών οι λόγοι που δεν δίνεται το κοινωνικό μέρισμα σε 40.000 οικογένειες που έλαβαν προέγκριση ενώ αυτές έχουν προεγκριθει είναι οι εξής:

1ον. Υπάρχει υποψία απόκρυψης εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων.

2ον. Έχει αποβιώσει ο πραγματικός δικαιούχος και έχει υποβληθεί η αίτηση από συγγενικό πρόσωπο ή από τρίτον.

3ο. Έχει υποβληθεί αίτηση από άτομο που πλέον δεν ζει.

4ον. Έχουν δηλώσει ότι δεν είναι φιλοξενούμενοι αλλά από διασταύρωση ρολογιών ΔΕΗ προκύπτει ότι μένουν και άλλοι στο ίδιο σπίτι.

5ον. Λόγω παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπάρχει καθυστέρηση στις εκκαθαρίσεις των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση, έχουν δει ότι αυτή έχει προεγκριθεί αλλά ακόμη δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ είναι ότι εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν αναγράψει ψευδή στοιχεία πρέπει να ακυρώσουν την αίτηση και να υποβάλουν καινούρια με τα πραγματικά στοιχεία. Όσοι δεν προχωρήσουν σε διόρθωση κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top