Γ.Στουρνάρας: Η βαθιά ύφεση πλησιάζει στο τέλος

"Οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά είναι καλύτερες"

​«Τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία στην Ε.Ε. δείχνουν πως η ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική και οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά είναι καλύτερες». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά την ομιλία του, το βράδυ της Δευτέρας στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής της European Securities and Market Authority (ESMA), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Η έξοδος από την κρίση είναι προφανής, τόνισε ο "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η δημοσιονομική προσαρμογή χαλαρώνει, η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ΑΕΠ ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως η Ελλάδα μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δημιουργεί πλέον τις συνθήκες εξόδου από την παρατεταμένη ύφεση και μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

«Η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα που εμφάνισε η χώρα το 2013, ξεπερνώντας τον στόχο του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα αποτελέσματα της γενικής κυβέρνησης κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014 δείχνουν ότι η δημοσιονομική έκβαση θα ξεπεράσει τους στόχους. Πρόσθεσε επίσης πως τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στηρίζουν την άποψη ότι η βαθιά ύφεση πλησιάζει επιτέλους στο τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top