Νέος φόρος στα τσιγάρα = Μείωση εσόδων και αύξηση του λαθρεμπορίου!

Έκκληση από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Καπνικών Εταιριών: Μην κάνετε το λάθος!

Νέος φόρος στα τσιγάρα = Μείωση εσόδων και αύξηση του λαθρεμπορίου!

Έκκληση για να μην αυξηθεί εκ νέου η φορολογία στα προϊόντα καπνού κάνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Καπνικών Εταιριών Ευρώπης (ΕΣΚΕΕ), υποστηρίζοντας ότι θα βάλει νερό στο «μύλο» του παράνομου εμπορίου καπνού.

«Να λάβουν υπόψη τους όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πολύ σοβαρά την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν κινήσεις πανικού που επανειλημμένως στο παρελθόν απέδειξαν ότι οξύνουν παρά αμβλύνουν τα προβλήματα στη νόμιμη αγορά και αφετέρου να μην επιβαρύνουν περ��ιτέρω τον Έλληνα καταναλωτή» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΚΕΕ, εξηγώντας ότι μεταβολές στη φορολόγηση το 2010 και το 2012 ήδη «έχουν επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της αγοράς και στη διαμόρφωση της ζήτησης καπνικών προϊόντων».

Τονίζοντας ότι το εμπόριο του καπνού ανέρχεται σε 500 τόνους ετησίως και τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου σε 680 εκ. ευρώ το χρόνο, η Ένωση εξηγεί ότι με νέα αύξηση στα τσιγάρα το λαθρεμπόριο θα αυξηθεί και τα έσοδα από τα προϊόντα καπνού θα μειωθούν.

«Η εμπειρία από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. διδάσκει ότι η "εμπέδωση" ενός κλίματος φορολογικής εμπιστοσύνης στην αγορά του καπνού συμβάλλει στη διαφύλαξη της νόμιμης αγοράς και στην προστασία των καταναλωτών» καταλήγει η ΕΣΚΕΕ, ζητώντας «σταθερότητα στο φορολογικό περιβάλλον με ορθολογική προσέγγιση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top