Ντροπή: Κατάσχουν ακόμα και 4 ευρώ από λογαριασμούς για τέλη νεκροταφείου!

Χιλιάδες έγγραφα στις τράπεζες από δήμους και υπηρεσίες

Μετά την έγκριση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν πρόσβαση στους αποταμιευτικούς και τρεχούμενους λογαριασμούς, χιλιάδες πολίτες βλέπουν τα χρήματα τους να κάνουν φτερά.

Φορείς του Δημοσίου καταθέτουν καθημερινά αιτήματα στις τράπεζες, προκειμένου να πάρουν «εδώ και τώρα» τα χρωστούμενα απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και όταν τα ποσά φτάνουν τα… 4 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Κιλκίς, που έστειλε αίτημα προς όλες τις τράπεζες για αναγκαστικές κατασχέσεις από συγκεκριμένους λογαριασμούς πολιτών για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Με μια προσεκτική ματιά στα αιτήματα βλέπει κανείς ότι μιλάμε για ποσά της «πλάκας», τα οποία όμως για τους πολίτες είναι σωτήρια.

Για παράδειγμα, από τον οφειλέτη Κ.Σ. απαιτείται το ποσό των 300, 41 ευρώ, ενώ από μια άλλη κυρία Α.Α. το ποσό των 430,92 ευρώ.

Αυτό που ωστόσο ξεφεύγει από κάθε λογική είναι το αίτημα που έστειλαν για τον οφειλέτη Κ.Σ., ο οποίος έχει οφειλή από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2008. Συνολικά οι οφειλές του αγγίζουν τα 203,31 ευρώ.

Από αυτά τα 4,4 ευρώ είναι τα… τέλη νεκροταφείου και το 1,5 ευρώ για χρέος ΤΑΠ!!!

Τα χρήματα αυτά όμως λόγω προσαύξησης έχουν ανέβει στα 7,56 ευρώ και 3,16 αντίστοιχα.

Από τον άνθρωπο αυτό τώρα ο δήμος θα πάρει 300, 41 ευρώ εκ των οποίων το 1/3 είναι προσαυξήσεις, δηλαδή 97, 10 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top