Χρέη στην εφορία: Πως θα ξεμπερδέψουν οι «παλιοί» φοροφυγάδες

Διαβάστε αναλυτικά

Χρέη στην εφορία: Πως θα ξεμπερδέψουν οι «παλιοί» φοροφυγάδες

Σε δύο δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα μειωμένα πρόστιμα οι φορολογούμενοι που κάνουν χρήση των νέων και ευνοϊκότερων διατάξεων για τις παλιές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη τα ποσά που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων, με βάση τις νεότερες και πιο ευνοϊκές διατάξεις βεβαιώνονται και καταβάλλονται ως εξής:

α) Εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων ημερών, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς και καταβάλλεται το εξήντα τοις εκατό (60%) του οφειλόμενου ποσού.

β) Μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το υπόλοιπο σαράντα τοις εκατό (40%) του οφειλόμενου ποσού.

Εξάλλου, όπως αναλυτικά γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, στο μέλλον οι φόροι και τα πρόστιμα που βεβαιώνονται από τους φορολογικούς ελέγχους θα καταβάλλονται εφάπαξ, καθώς από την 1η Αυγούστου καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν τη δυνατότητα εξόφλησης των ποσών αυτών έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top