ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί απέτυχαν τελικά τα προγράμματα λιτότητας στην Ελλάδα;;;

Το ΔΝΤ δίνει απαντήσεις που θα συζητηθούν

​«Νίπτει τας χείρας του» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα! Τι και αν η κυρία Λαγκάρντ και οι συνεργάτες της, ήταν και οι εμπνευστές των σκληρών μέτρων και των αυστηρών συντελεστών, σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο και αμέτρητες θυσίες από τον ελληνικό λαό, υποστηρίζουν πως δεν φταίνε αυτοί για την αποτυχία της χώρας μας αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις!

Με έκθεση της Ο��άσιγκτον που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του όσον αφορά τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε με θέρμη από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Υπήρξε πολύ μεγάλη αντίσταση πολιτική και κοινωνική στην εφαρμογή των προγραμμάτων τονίζει το ΔΝΤ, επισημαίνοντας πάντως πως ειδικά στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν από πολύ νωρίς σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, γεγονός που σκότωσε όπως λένε την οικονομία!

Η λάθος πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ ενδέχεται να οφείλεται περισσότερο στην υπεραισιοδοξία γύρω από τις πιθανές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη από ό,τι στην υποτίμηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, αναφέρει σε άλλο σημείο η έκθεση του Ταμείου.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως στις αρχές Ιουνίου το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό» το ΔΝΤ παραδεχόταν ότι είχε υποτιμήσει τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία.

Το σίγουρο είναι ότι τo θύμα σε αυτήν την υπόθεση είναι ο ελληνικός λαός ......

Βίντεο staR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top