4 δισ. ευρώ απώλειες στις τράπεζες της Κύπρου από την υπόθεση του Βατοπεδίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην βουλευτής Τσιρώνης

4 δισ. ευρώ απώλειες στις τράπεζες της Κύπρου από την υπόθεση του Βατοπεδίου

4 δισ. ευρώ απώλειες είχε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου από την υπόθεση Βατοπεδίου, μέσω παροχής μη εξασφαλισμένων δανείων από τη Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής ο πρώην βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Δημήτρης Τσιρώνης.

«Είναι τέσσερα τουλάχιστον τα δισ., τα οποία εκτιμούμε ότι έχουν χαθεί μέσα από αυτή την πλεκτάνη», ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα διευρύνει την έρευνά της. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε πολύ βαθιά και διευρυμένη έρευνα, γιατί είναι πραγματικά ένα μεγάλο σκάνδαλο, που στήθηκε εις βάρος του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει χρήση μοναστηριών, εταιρειών εγγεγραμμένων στην Κύπρο, με ύποπτες προεκτάσεις» τόνισε ο κ. Συλλούρης.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε: «…Θα τολμούσα να πω ότι θα ήταν περιορισμένο το πρόβλημα για την Κύπρο, εάν δεν ήταν και αυτό επιπλέον, θα ήταν δηλαδή σχεδόν το μισό πρόβλημα το οποίο διπλασιάστηκε εξαιτίας και αυτού του σκανδάλου» ανέφερε για το πρόσθετες συνέπειες από την υπόθεση του Βατοπεδίου

Τόνισε επίσης ότι «τέθηκαν στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών όλα τα στοιχεία που συνέλεξε η Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου» , ενώ επισήμανε ότι η κυπριακή Βουλή θα πρέπει να ζητήσει το πόρισμα με τα στοιχεία από την ελληνική Βουλή.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top