Χατζηδάκης: δεν μπορεί να γίνει δεκτή τώρα η τροπολογία για παράταση στην άρση πλειστηριασμών

Νέες αιχμές από ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο λειτουργίας τη κυβέρνησης

Δεν μπορεί να γίνει δεκτή τώρα η τροπολογία παράτασης της άρσης πλειστηριασμών, την οποία κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη��, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή. Άφησε ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νέες αιχμές από ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο λειτουργίας τηw κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή πάντως την τροπολογία βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι τα 1500 ευρώ, όπως και την τροπολογία για το γενικό εμπορικό μητρώο (επειδή κάποιες επιχειρήσεις που δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους μέχ��ι και τις 10 Ιουλίου πήραν παράταση).

Όσον αφορά την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Είχε δοθεί μέχρι το τέλος του 2013 η παράταση αυτή, ισχύει και θα ισχύει μέχρι τότε… Η παράδοση λέει ότι νομοθετείται προς το τέλος… Κάθε πράγμα στην ώρα του… Δεν μπορεί να γίνει δεκτή τώρα. Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα όταν έρθει η ώρα, με τη μέγιστη κοινωνική ευαισθησία…

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης έχει καταθέσει πρόταση για παράταση της άρσης πλειστηριασμών, αλλά μέχρι το 2014, ο Θάνος Μωραΐτης διατύπωσε τις αντιρρήσεις του για τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ανέφερε :

«Πρέπει να πάμε στην παράταση των πλειστηριασμών μέχρι το 2014. Το θέμα αυτό άνοιξε με άκομψο τρόπο και χωρίς συνεννόηση… Παρά την κυβερνητική διάψευση αναπαράγεται …Είναι ένα κλίμα που καλοβλέπουν και κάποιοι κερδοσκόποι… Eίναι ξεκάθαρο ότι με λαϊκιστικούς αιφνιδιασμούς υπονομεύεται η κυβέρνηση… Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί τέτοιες πρακτικές. Η υπάρχει κοινή λειτουργία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή όχι».

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top