Ορφανός ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, έφυγαν και από τη ΔΕΣΦΑ οι Ρώσοι!

Μοναδική υποψηφιότητα των Αζέρων - Βλέπει πιέσεις από Κομισιόν η κυβέρνηση

Ορφανός ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, έφυγαν και από τη ΔΕΣΦΑ οι Ρώσοι!

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση ότι -σύμφωνα με ασφαλείς αλλά ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες- οι Ρώσοι αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Η GAZPROM δεν κατέθεσε προσφορά για τη ΔΕΠΑ με αποτέλεσμα να αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως ότι κηρύχθηκε «ορφανός» ο διαγωνισμός!

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι αποσύρθηκαν και από τη διεκδίκηση της ΔΕΣΦΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνοι διεκδικητές της ΔΕΣΦΑ οι Αζέροι με την κρατική τους εταιρία Socar.

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς θεωρούν ότι είχε γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες είχαν φθάσει -όπως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές- σε ώριμο στάδιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυβερνητικά στελέχη βλέπουν πίσω από την υποχώρηση των Ρώσων πιέσεις από τους ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Κομισιόν, οι οποίες προειδοποίησαν για προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για δεσπόζουσα θέση στον συγκεκριμένο τομέα, αναγκάζοντας εν συνεχεία τη ρωσική εταιρεία να μειώσει τη δραστηριότητα της σε άλλες χώρες...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top