Αποθέωση από Societe Generale: Ανάρπαστα τα ελληνικά ομόλογα από κορυφαίους επενδυτές!

Business Insider: «Οι χρηματιστές αρχίζουν και μιλάνε και πάλι για Ελλάδα»

Αποθέωση από Societe Generale: Ανάρπαστα τα ελληνικά ομόλογα από κορυφαίους επενδυτές!

«Οι χρηματιστές έχουν αρχίσει να μιλάνε και πάλι για την Ελλάδα, αλλά με τρόπο εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά, όπως δεν το έχουν κάνει εδώ και χρόνια», αναφέρει σε δημοσίευμα του το Business Insider, περιγράφοντας ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα για την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.

Το οικονομικό περιοδικό παραθέτει ένα γράφημα που δείχνει το κόστος δανεισμού της χώρας το οποίο –όπως επισημαίνει- «εντελώς αθόρυβα» έχει σημειώσει μεγάλη πτώση: «Η ζήτηση για ελληνικό χρέος έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, καθώς οι αγορές αισθάνονται πεπεισμένες πως αυτή τη φορά η χώρα έχει μπει για τα καλά στο σωστό δρόμο».

screen_shot_2013-05-26_at_6.43.38_pm.jpg
Για του λόγου το αληθές, το Business Insider παραθέτει δηλώσεις του κορυφαίου οικονομολόγου της Societe Generale Μικάλα Μάρκουσεν, ο οποίος τονίζει πως «η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις τοπ προτεραιότητες των πελατών, από άποψη ζήτησης».

Το δημ��σίευμα προσθέτει ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch σε B- ήταν σημείο-κλειδί, ενώ κατέληξε με το συμπέρασμα ότι «τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top