Αύξηση κατά 25% της τουριστικής κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ για το α΄ τρίμηνο του 2013

Αύξηση κατά 25% της τουριστικής κίνησης στο λιμάνι του  Πειραιά
Αύξηση κατά 25% περίπου παρουσίασε η τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά στις αφίξεις τουριστών (home porting και transit) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.


Για την ακρίβεια οι αφίξεις/αναχωρήσεις τουριστών στο λιμάνι παρουσιάζουν αύξηση 24,68% το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

«Η φετινή χρονιά θα είναι θετική, όπως είχαμε προβλέψει», δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης. Όπως συμπλήρωσε «η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι όπου όλοι οι κρίκοι πρέπει να είναι ισχυροί και ένας από αυτούς τους κρίκους είναι εκείνος που συνδέει και δένει όλους τους άλλους και αυτός είναι το λιμάνι του Πειραιά».

Ο επικεφαλής του ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι στις 27 Μαΐου θα εγκαινιασθεί ο δεύτερος διεθνής σταθμός υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας, συνολικού εμβαδού 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμος και τρίτος σταθμός, δίπλα στην Παγόδα, 3.500 τετραγωνικών μέτρων.

«Ο κύριος στόχος μας στο λιμάνι του Πειραιά, είναι δύο λέξεις, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών και αυτό πιστεύω ότι υπηρετούμε πάρα πολύ καλά» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΟΛΠ σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί νέες υποδομές, προκειμένου ο Πειραιάς να καταστεί πύλη τουρισμού και πολιτισμού.

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top