Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους «βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος

"Θα περάσουμε τον «κάβο» αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός"

​Αισιόδοξος ότι υπό προϋποθέσεις η ελληνική οικονομία μπορεί να περάσει τον «κάβο» και να πετύχει ένα νέο κούρεμα, εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», ανέφερε συγκεκριμένα, τονίζοντας πω�� η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

«Τα ευρωπαϊκά Μνημόνια έκανα τον κύκλο τους» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, εκφράζοντας την ανάγκη υπογραφής ενός «εθιμικού Μνημονίου για την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα».

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος», ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ' ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

Βίντεο ΑΝΤ1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top