Δώσε 10 ευρώ και δεν … καθάρισες! Δες τι αλλάζει στην απόδοση του ΦΠΑ!

Ποιοι και πως θα τα βρουν δύσκολα με τη νέα ρύθμιση

​Οι ρυθμίσεις για το νέο τρόπο απόδοσης του ΦΠΑ θα περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο και θα πρέπει να ψηφιστεί πριν το Πάσχα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η απόδοση του ΦΠΑ θα γίνεται σε δύο δόσεις, έτσι ώστε να πληρώνουν σχετικά μικρά ποσά οι φορολογούμενοι και να μην τρέχουν εκ των υστέρων οι υπηρεσίες να αναζητούν ποιος και τι χρωστάει!!!

Πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση ανά τρίμηνο στις 20 του μηνός, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής του 40% του φόρου που υπάρχει σήμερα, καταβάλλοντας μόνο10 ευρώ. Από εκεί και πέρα, όμως αντί να πληρώνει ο φορολογούμενος το υπόλοιπο σε τρεις δόσεις, θα πληρώνει σε δύο ισόποσες δόσεις.

Δηλαδή με την υποβολή της δήλωσης θα καταβάλλεται από τον υπόχρεο ποσό ύψους 10 ευρώ και στο τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Στην περίπτωση καταβολής του 50% του οφειλόμενου φόρου η εξόφληση θα γίνεται στο τέλος του επόμενου μήνα από την υποβολή της δήλωσης.

Το «κακό» της νέας ρύθμισης είναι ότι όσοι δεν θα αποδίδουν ΦΠΑ, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και αν λάβουμε υπόψη τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, βάσει των οποίων το 25% των υπόχρεων δεν υποβάλει δήλωση ΦΠΑ και δεν αποδίδει τον αναλογούντα φόρο, τότε μάλλον θα τα βρει σκούρα μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας!

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top