Τι ανακοίνωσε το ΤΧΣ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

27,5 δις ευρώ για τις 4 συστημικές τράπεζες

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων των τεσσάρων (4) συστημικών τραπεζών (Αlpha Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) για τη λήψη μέχρι την 30η Απριλίου 2013 ανεκκλήτων αποφάσεων για τους σκοπούς της ανακεφαλαιοποίησής τους έχουν ήδη συγκληθεί ή λάβει χώρα.

Σε συνέχεια των από 28 Μαΐου και 24 Δεκεμβρίου 2012 ανακοινώσεών του, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του, έχει ήδη καλύψει (με τη μορφή προκαταβολής) και δεσμευθεί (με την μορφή δεσμευτικών επιστολών) για το σύνολο των κεφαλαίων που είναι αναγκαία για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων (4) συστημικών τραπεζών όπως αυτά έχουν καθορισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι προπληρωμές και δεσμεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν ως εξής:

Σύνολο ανά τράπεζα (ποσά σε € δις.): Alpha Τράπεζα ΑΕ 4.571, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ 9.756, Eurobank ΑΕ 5.839, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ 7.335. Σύνολο 27.501 δις ευρώ.

​​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top