Ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες για να πωλούν τα ακίνητά τους οι οφειλέτες του Δημοσίου

Ακόμη και αν το ποσό που χρωστούν είναι μικρότερο της οφειλής

Τις μεταβιβάσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους ξεμπλοκάρει σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Στο εξής, για τη διευκόλυνση των οφειλετών, θα επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους προς το Δημόσιο.

Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλ��ς προς το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνονται συναλλαγές, όπως επίσης και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, με τη νέα υπουργική απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν βεβαίωση οφειλής ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται ε��τε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Στην οδό Νίκης εκτιμούν ότι η απόφαση θα ανοίξει τον δρόμο για τη διευθέτηση μιας σειράς οφειλών προς το Δημόσιο από οφειλέτες που έως τώρα διέθεταν ακίνητη περιουσία αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην πώλησή της για την εξόφληση μέρους των χρεών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top