Χουντής VS Ντάισεμπλουμ: Σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Είστε ανίκανοι ή…. ;;;

Eπίθεση στον πρόεδρο του Eurogroup από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πυρά «έριξε» το πρωί της Πέμπτης τον Πρόεδρο του Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με αφορμή το «θρίλερ» της Κύπρου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

«Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς» είπε μεταξύ άλλων ο κος Χουντής στον κύριο Νταισελμπλουμ , αφού σήμερα, δεν υπάρχει ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη, μετά από το τεράστιο λάθος του Eurorgoup να προτείνει δήμευση μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο.

Ο Νίκος Χουντής μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνέχισε την επίθεση λέγοντας πως «ο κ. Σόιμπλε έκανε ξεκάθαρο τον έναν από τους δύο στόχους που εξηγούν γιατί η Γερμανία επιδίωξε αυτή την καταστροφική λύση για την Κύπρο», διαβάζοντας μάλιστα τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έλεγε ότι «όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες που έχουν λιγό��ερους φόρους κι όπου ελέγχεται λιγότερο, όταν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, θα έχει προβλήματα». «Δηλαδή ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε τον ένα στόχο. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ντάισεμπλουμ: Αναπόφευκτη η φορολόγηση των καταθέσεων ακόμη και αν η Κύπρος δανειστεί από τη Ρωσία

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup αφού ανέλαβε την "πλήρη ευθύνη" για το αμφιλεγόμενο πακέτο διάσωσης στο οποίο κατέληξε το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, τόνισε πως η συμφωνία υπήρξε μια προσπάθεια: να επιτευχθεί συμβιβασμός των απαιτήσεων για μια περιορισμένη αλλά βιώσιμη διάσωση για το νησί της Μεσογείου, ενώ την ίδια στιγμή να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των καταθετών στον επιμερισμό των χρεών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ακόμη ότι η ΕΕ έχει δέσμευση να βοηθήσει την Κύπρο και ότι εξακολουθεί να θεωρεί αναπόφευκτο έναν φόρο επί των καταθέσεων σε οποιαδήποτε συμφωνία για την Κύπρο, καθώς δεν βλέπει πολλές εναλλακτικές στο πακέτο που συμφωνήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ακόμη και αν η Ρωσία δάνειζε την Κύπρο!

«Η Κύπρος χρειάζεται ένα αναδιαρθρωμένο, υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν, να συρρικνωθούν» τόνισε μεταξύ άλλων .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top