«Νησί στην καταιγίδα»

Δημοσίευμα της Γερμανικής Südeutsche Zeitung για την Κύπρο

«Νησί στην καταιγίδα»

​Η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της ��ίναι στα πρώτα θέματα του Γερμανικού Τύπου!

«Νησί στην καταιγίδα» είναι ο τίτλος άρθρου της Südeutsche Zeitung για την κατάσταση στην Κύπρο μετά την απόφαση των Βρυξελλών για έκτακτη επιβάρυνση των καταθέσεων.

«Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την δυσαρέσκεια των Κυπρίων, αλλά και την αντίσταση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι Ρώσοι επενδυτές θα έχαναν από ένα κούρεμα των καταθέσεων δισεκατομμύρια. Χωρίς, όμως, τη βοήθεια του Κρεμλίνου η Κύπρος δεν είναι σε θέση να βγει από την κρίση» αναφέρεται στον υπότιτλο του δημοσιεύματος, εκτιμώντας πως μάλλον το νομοσχέδιο θα καταψηφιστεί!

«...οι Κύπριοι βουλευτές δεν προτίθενται να καταβάλουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Η αντιπολίτευση είναι ενωμένη κατά της απόφασης των Βρυξελλών» τονίζει η εφημερίδα και επισημαίνει πως οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη

«Τα καταστήματα συνεχίζουν να αποδέχονται πιστωτικές κάρτες και στα ΑΤΜ είναι δυνατή η ανάληψη μικροποσών. Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι έχουν προμηθευτεί μετρητά. Σε αντίθεση με την Κυριακή, χθες δεν σχηματίζονταν πια ουρές μπροστά στις κυπριακές τράπεζες» καταλήγει το δημοσίευμα!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top